Милано, специално за в."Български фермер"

НОВИНАТА: ХАРТАТА

Със своя обхват, Expo Milano 2015 със сигурност ще направи много за повишаване на осведомеността на широката общественост за предизвикателствата, с които се сблъсква световното земеделие. Важно наследство от Expo ще бъде Хартата от Милано, акт на съпричастност, подписана от граждани, институции и сдружения, ангажиращи се да осигурят здравословна, безопасна и питателна храна за всички. Както марката CNH Industrial, така и New Holland се задължава да изпълни своя ангажимент, като един от главните мениджъри на на New Holland, Карло Ламбро, ще подпише Хартата от Милано от името на групата.

В своя павилион под мотото Устойчива ферма New Holland отвежда посетителите на Expo Milano на интерактивно пътуване в света на селското стопанство, като доближава широката публика до модерното земеделие и помага да се разбере значението на механизацията във веригата на предлагането на храни. Визията на New Holland се основава на устойчиви и ефективни земеделски практики, които, заедно с иновативни технологии, позволяват на фермерите да отглеждат продукция с високо качество, за да се посрещнат нарастващите световни потребности от храни и да се генерира чиста енергия за използване в стопанствата и местните общности.

- След стартирането на стратегията ни Clean Energy Leader през 2006 г. ние сме много активни в популяризирането на нашите виждания за устойчиво земеделие. Нашето присъствие на Expo Milano 2015 ни дава възможност да се възползваме от перфектната платформа за достигане до изключително широка аудитория с визията за това как можем да допринесем за едно бъдеще, в което производството на висококачествена, здравословна храна и чиста екологична енергия се съчетават в рентабилен цикъл, както е посочено в нашата концепция за Енергийно-независима ферма, коментира Карло Ламбро, президент на търговската марка New Holland Agriculture.

Сред принципите за устойчиво селско стопанство, представени в Павилиона на компанията, е необходимостта от запазване на качеството на почвата и хранителните вещества в нея.

New Holland е поканил водещия производител на селскостопански гуми и дългосрочен партньор Michelin за сътрудничество при представянето на практики, които намаляват до минимум отрицателните последици от уплътняването на почвата и повреждане на посевите.

Michelin е доставчик на всички гуми, монтирани на машините на New Holland, показани в павилиона Устойчива Ферма: това са тракторите от серията T6 с метанов двигател и T7.270, комбайна CR 9.90 и гроздокомбайна Braud 9060L.

Ролята на биометана в устойчивото земеделие

New Holland е постигнал напредък в разработването на трактора използващ само метан и първият прототип е показан на покрива на Павилиона Устойчива ферма. Той е базиран на стандартния трактор New Holland T6.175 и разполага със 175 к.с., генерирани от разработеният от FPT Industrial двигател Nef 6. Деветте газови резервоара имат общ капацитет от 300 литра метан под високо налягане, достатъчни за нормалната работа на трактора за около половин ден. Второто поколение трактор с метанов двигател осигурява икономия на гориво от 20 до 40%. По отношение на екологичните показатели той има 80% по-ниски замърсяващи емисии от стандартния дизелов двигател и е в състояние да отговори на бъдещите цели за емисии на отделяни парникови газове, които предвиждат намаляването им с 20% до 2020 г. в цяла Европа.