Идеята за отглеждане на тези необикновени гъби в Австрия хрумва на семейство Едлингер по време на пътуване до Азия.

Начинанието за предлагане на пазара на непознат дотогава в Австрия сорт гъби обаче се оказва съвсем не просто. В първите години те търсят професионална помощ от Япония, докато не се опитват да го направят сами.

Тъй като отглеждането на гъби "Кралска стрида" е самостоятелна наука, по-късно те търсят и успешно получават подкрепа от Южна Корея. През 2010 г. пристига Сунг-Кюнд Лий, за да остане, и оттогава досега е увеличил годишното производство петкратно през последните четиринадесет години. Оттогава той е управляващ директор на Marchfelder Organic Gourmet Mushrooms.

Във фермата за биологични гъби в Раасдорф познанията за древните азиатски гъбни традиции се срещат с високите биологични стандарти на Австрия, съчетани с индивидуално обслужване на клиентите. По този начин първокласните биологични гъби "Кралска стрида" се възползват от най-доброто от двата свята. Био гъбите "Кралска стрида" от Marchfelder се отглеждат в три сгради с общо четиринадесет помещения за отглеждане. Освен това има две сгради за инкубация и различни помещения за пълнене на бутилки, лабораторна работа и други цели.

Многоетапното култивиране на гъбите се извършва частично в зали с чисти помещения. За да се гарантира постоянно високо качество, всичко - от производството на спорите на гъбите, смесването и инокулирането на субстратите до самото култивиране, събиране и опаковане - се извършва на място и ръчно.