Два белгийски супермаркета са първите, които използват скенери за авокадо

Твърдо, прекалено зелено или презряло: понякога е трудно да се намери идеалното авокадо в супермаркета. Веригата супермаркети Jumbo обаче е намерила удобно решение. Отсега нататък в магазините им в Ранст и Вьорн в Белгия ще има рентгеново устройство, което ще ви покаже как точно изглежда авокадото отвътре.

През последните години гладът за авокадо е неутолим. Това т.нар. зелено злато бързо стана изключително популярно в Белгия - от прясно приготвеното гуакамоле до модерните тостове с авокадо. Но намирането на идеалното авокадо понякога е друга история. Новите скенери за авокадо гарантират, че това вече е в миналото.

Перфектното авокадо за един миг

За да видите точното състояние на вашето авокадо, трябва само да го задържите пред скенера. В рамките на няколко секунди ще разберете какво е състоянието на любимия ви зелен плод. Скенерът за авокадо използва мини рентген, за да провери стойностите на захарта, водата и нишестето. Той използва тази информация, за да определи вътрешната структура на авокадото. Резултатът на устройството показва колко е узряло вашето авокадо. Така че вече не трябва да стискате авокадото, за да прецените неговата зрялост.

Филип Кальов, който ръководи Jumbo Ranst, казва: "Нашият нов скенер за авокадо вече позволява на купувачите да изберат без усилие идеалното авокадо, без да се налага да стискат плода. Искаме да предложим на всички, които пазаруват тук, положително изживяване и скенерът допринася за това. Той е забавно допълнение към пазаруването и показва, че се стремим да предоставяме на нашите клиенти най-доброто обслужване."

Служителите на Jumbo Veurne Сиска Абеле и Джъстин Робайс също са развълнувани от новата джаджа: "Хората са много любопитни за скенера за авокадо и нямат търпение да го изпробват. И откакто го инсталирахме, продажбите на авокадо се увеличиха. Купувачите се радват на по-добро преживяване при пазаруване, а нашето авокадо се разхожда по рафтовете: това изглежда печелившо за всички."

Разширяване на дейността в други магазини Jumbo

Внедряването на тези скенери е част от тест, който цели да прецени дали те могат да се използват и в други магазини. Това се случва за първи път в Белгия, въпреки че Jumbo започна да използва нещо подобно в Нидерландия през ноември миналата година.