Gasol е най-новият сорт на компанията Semillas Fitó в сегмента на жълтия пипер. Според FreshPlaza този сезон сортът вече е демонстрирал своя потенциал и силно представяне на полето.

Gasol се отличава с висококачествени плодове с лимоненожълт цвят, продуктивни и с добри показатели след прибиране на реколтата.

Semillas Fitó е разработила пипер, който отговаря на нуждите на сектора. Той се отличава с висока продуктивност, качество на плодовете, както на растението, така и след прибиране на реколтата, и добър цвят както при жълтите, така и при зелените реколти.

"Това е сорт жълт пипер за ранно засаждане в Алмерия, като в зависимост от района се препоръчват различни дати на разсаждане. В Далиас и Берха се препоръчва от средата на май до първата седмица на юни; в района на Леванте - от средата на юни до първата седмица на юли; и накрая, в западната част на Алмерия, се препоръчва от 25 юни до 10 юли.

Gasol предлага на пазара на жълт пипер и като решение срещу брашнеста мана. Растението се отличава с отлично здраве през целия цикъл. Освен това то е компактно, с добро покритие на листата и силна коренова система.

"Плодовете достигат много равномерен калибър през целия производствен цикъл, като залагането става дори при високи температури. Производителите и търговците, които са работили с Gasol през изминалия сезон, отчитат висока степен на удовлетвореност," обясняват от компанията.

За Semillas Fitó инвестирането в научни изследвания и развитие на нови сортове с помощта на местните производители е най-добрият начин да може да предлага сортове като Gasol, които добавят стойност към цялата верига на плодовете и зеленчуците - от производителя до потребителя.