Кулинарните книги са изпълнени с хиляди рецепти за приготвяне на месо. Използват се различни продукти и различни сосове.

Една от най-известните и любими рецепти, пиле Терияки, е родом от Азия. Както при всяко ястие, и тук всеки готви в съответствие със своите вкусове, но именно класическата рецепта е обичана и предпочитана от всички.

Продукти: 1 суп. лъж. царевично нишесте, 1 суп. лъж. студена вода, 1/2 чаена чаша захар, 1/2 чаша соев сос, 1/4 чаша ябълков оцет, 1 скилидка смачкан чесън, 1/2 суп. лъж. настърган джинджифил, сол и черен пипер на вкус, 12 пилешки парти бутчета без кожа

Приготвяне: Включете котлона на средна степен. В тенджера смесете нишестето, оцета, водата, соевия сос, захарта, черния пипер, чесъна и джинджифила. Поставете на котлона и загрейте, като периодично разбърквате, докато се получи вискозна смес с мехурчета.

Загрейте фурната до 220 градуса. Поставете пилешките бутчета в намазана с масло тава за печене. Полейте със соса и обърнете няколко пъти месото, така че от всички страни да има от соса. Печете по 30 минути от всяка страна. На всеки 10 минути поливайте месото с нова порция сос.

Сервирайте готовото пиле с картофи, ориз, спагети, аспержи или други зеленчукови гарнитури.