Продукти: 1 пиле (около 1,500 кг), сол, черен пипер, майонеза. За пълнежа: 100 г шунка, 100 г. твърдо сирене, 2 сурови яйца, 3-4 суп. лъж. сметана, 4 филии бял хляб, 1 чушка, магданоз, сол, черен пипер
Приготвяне:Пилето се измива добре и внимателно се сваля кожата му. Бутчетата и крилата се оставят цели.
Месото се отделя от костите и се смила с блендер или месомелачка. Хлябът се накисва в мляко и се оставя да набъбне.
Шунката се нарязва на кубчета или на жулиени(на "клечки"). Сиренето се настъргва на едро ренде.
Чушката се нарязва на кубчета, а магданозът - на дребно.
Смесете смяното пилешко месо, изцедения хляб, шунката, сиренето, чушката и магданоза. Прибавете суровите яйца и сметаната. посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
Пилешката кожа се посолява и поръсва с пипер от вътре. Пълни се с вече приготвената смес. Отворът се зашива, а крилата и бутчетата се привързват към торса, за да може да запази пилето естествената си форма.
Пилето се намазва с майонеза.
Прехвърлете в намазана с мазнина или майонеза тава и печете в умерена фурна (160-180 градуса) за около 1,5 часа. Покрийте със станиол. Периодично поливайте с отделилите се сокове или с бульон. Пет-десет минути преди за е готово месото, увеличете градусите на фурната и свалете станиола, за да се получи вкусна коричка.
Сервира се топло или като студено ястие като се реже на филии.
Коментари