Нови рецепти как да разнообразите семейната закуска

Колбасите в тестото за мнозина са се превърнали в любима закуска от детството. Баничките с кренвирш са почти задължителни с асортимента на кварталните пекарни или училищните лавки. Но какво знаем за тях? Днес ви предлагаме оригинални рецепти за колбаси в тестото .

Най-простият вариант е добре познат на всички – просто завиваме кренвирша в тестото и печем. Въпреки това, с малко въображение, тази обикновена закуска може да ви изненада! И на външен вид, и на вкус.

Пай с колбаси в тесто 

Продукти: 400 г тесто за пица, 30 бейби-кренвирши, 80 г масло, 30 г брашно, 15 мл слънчогледово масло, италиански билки на вкус, сушен чесън и червен пипер на вкус, 400 г домати в собствен сок, 30 г лук, 2 скилидки чесън, 15 мл зехтин, сол и захар на вкус, черен пипер и сушен босилек на вкус, риган на вкус.

Приготвяне: Разтопете маслото и го загрейте, заедно с италианските билки, сушения чесън и червения пипер. Отстранете от огъня, без да разрешавате на маслото да прегори. Разточете тестото за пица на тънък пласт и нарежете на правоъгълници с ширината на бейби-кренвиршите. Намажете с подправено масло. Завийте всяко колбасче в тестото и ги наредете вертикално във форма за печене, предварително намазана със слънчогледово олио. Печете 40 минути на 190 градуса.
През това време пригответе соса. Пасирайте доматите, заедно с лука и чесъна, добавете зехтин, сол, захар, черен пипер, босилек и риган.

Сервирайте като предястие или лека вечеря, заедно със соса.

Кренвирши в тесто, със сирене и сос 

Продукти: бутер тесто, колбаси, листово топено сирене по ваш вкус, доматено пюре на вкус, сушен чесън, сушен босилек, мак за поръсване, яйце за намазване.

Приготвяне: Разредете доматения сос с вода в съотношение 2 към 3, подправете със сол и черен пипер на вкус, чесън и босилек. Загрейте на котлона, но не допускайте соса да завира. Нарежете тестото на квадрати или правоъгълници и намажете всеки с пикантния сос (по 1 чаена лъжичка). Поставете върху всяко парче по лист от сиренето и парче колбас.

Завийте на руло и оформете баничките. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути на 180 градуса.

Не забравяйте преди това да ги намажете с разбито яйце и да поръсите с маково семе.

Бутерки “Цветя” 

Продукти: 200 г бутер тесто, 6 кренвирша.

Приготвяне: Нарежете тестото на правоъгълници с размера на колбасите. Завийте всеки кренвирш в тестото. От едната страна на рулото направете разрези, без да стигате докрая. Оформете от всяко руло кръг, като можете краищата да закрепите с клечка за зъби. Стремете се да получите красиво цвете. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути на 180 градуса.

И, разбира се, всички знаем, че най-вкусните колбаси са тези с повече месо. За по-наситен вкус на баничките ви препоръчваме да използвате ловджийски наденички или дори домашно приготвени колбаси, те имат неописуем аромат.

Пожелаваме ви да опитате всяка една от тези рецепти и да изберете любимата си!

Бонус! 

Има безкрайно много варианти да приготвите весела и апетитна неделна закуска. А още по-добре ще е ако включите и децата в „свещенодействието“. Ето защо в няколко снимки ще ви предложим още няколко идеи как да приготвите вкусни банички.