Весела компания когато сняг натрупа   

Кой от нас не е правил снежни човеци! Децата обожават това традиционно зимно забавление, а и много възрастни нямат нищо против да участват в него.

И съвсем не е нужно да се ограничим с добре познатите три снежни топки, морков-нос, въглени-очи и кофа на главата. Всичко може да бъде още по-интересно и вълнуващо!

Като начало разровете се из шкафове, сандъци и извадете всякакви полезни предмети: стари шалове и ръкавици, плетени и сламени шапки; чаши и кухненски престилки ... Хартиени цветя, красиви копчета, парченца от ярък плат, новогодишни маски, метли и четки - съберете всичко, което може да ви бъде от полза.

И тогава, след като щателно разгледахте вашите "съкровища", пристъпвате към създаване на образ.

Празнични аксесоари 

Може да не използвате обикновени аксесоари, а новогодишни. Шапка на Дядо Коледа, рога на елен ...

Чувство за хумор     

Талант на скулптор или дизайнер в този случай изобщо не е нужен. Но да имате чувство за хумор и да се захващате за работа в добро настроение е абсолютно необходимо... И тогава дори много прост комплект шапки, шалове и ръкавици (едноцветни или шарени) ще превърне обикновените снежни топки във весел снежен човек. Този зимен герой /на снимката/ е много моден.

Моля, обърнете внимание: дори очите, носа и копчетата му са съобразени с цвета на тоалета. Червеното изпъква на белия фон - става ярко и положително.

А може би сте намерили стара лула за пушене? Само тази малка подробност може да превърне обикновения снежен човек в атрактивен пират или загадъчен детектив - по ваш избор.

Между другото, ако идеята ви е харесала, опитайте се да направите имитация - например мерителна лъжичка за бебешка храна ще изиграе ролята на лула.

Феновете на уестърните със сигурност ще оценят снежния човек - каубой. Пура, шапка, шалче - и ето пред вас е укротителят на дивите мустанги.

Можете да направите изображението войнствено, като подарите на своя каубой играчка-револвер.

Или може да е романтично: оставете го да вземе алена роза и да отиде на среща със снежна красавица.

Настроение и характер 

Както вероятно вече сте забелязали, всеки снежен човек има свое лице. Можете да го направите с много прости средства, за да украсите изваяните фигури, защото основното тук не е луксозното облекло, а настроението и характерът.

Снежният човек може да бъде забавен или тъжен, горд и самоуверен, или скромен и размишляващ - придайте характер с изражение на лицето или поза.

Най-лесният начин е да нарисувате усмивка или да изобразите тъга. И всички разбират кой е в добро настроение кой е станал накриво.

Цяла компания 

И между другото, кой каза, че снежен човек трябва да бъде в единствено число? Ако все още няма достатъчно сняг, тогава може да не се получи. Но ако природата вече е щедра с материал за скулптури, може да помислите за цяла компания забавни снежни фигури.
Понякога е достатъчно просто да повторите добра идея, за да увеличите ефекта от нея. Или можете да съберете пъстра компания, където ще има различни снежни човеци.

Весела двойка     

Ако "тълпа" от снежни човеци в градината не е включена в плановете ви, можете да се ограничите до весела двойка. Те например имат явно щастлива среща. Вероятно са изтичали до пързалката. Или вече управляват домакинство ...

За да могат вашите снежни човеци да се превърнат в истинска украса и да направите оригинална композиция, по-добре е предварително да помислите върху детайлите на дизайна.

И ето че с течение на времето щастливата снежна двойка има бебе. Веселото семейство е очарователна украса за зимната градина, съгласни ли сте?

Нестандартно 

Ако имате пейка в градината и тя не е покрита напълно със сняг, сложете там снежен човек. Всъщност, защо да прекара целия си живот изправен?!

Ако моделирането не е ваше хоби или снегът не е достатъчно пластичен, за да реализирате плановете си, използвайте аксесоари и добавки за подобряване на външния вид. Залепете много проста основа на бъдеща фигура (или две) на пейка и я облечете, както сметнете за добре, като направите ръце и крака от клони, дебела тел, въжета или друг подходящ материал. Използвайте аксесоари.

Може би някои от вас въздъхват тъжно: да, ние нямаме сняг ... Няма значение! Дори времето да е скучно и сиво навън, ние сме напълно способни да създадем малко снежно чудо. Потърсете и ще намерите много идеи за това как да си направите снежен човек без сняг.