Торта „Bounty“ 

Продукти: (за блата): 50 г масло, 3 супени лъжици какао на прах, 250 г шоколадови бисквити, 4 супени лъжици кондензирано мляко.

(за пълнежа): 400 мл прясно мляко, 50 г масло, 1 яйце, 100 г кокосови стърготини, 2 супени лъжици брашно, 10 г желатин, кондензирано мляко.

(за шоколадовата глазура): 3 супени лъжици прясно мляко, 2 чаени лъжички масло, 60 г натурален шоколад.

Приготвяне: Оставете желатина да набъбне в 50 мл прясно мляко.
За да приготвите основата, смелете бисквитите на много малки трохи. Добавете кондензираното мляко, какаото и мекото масло. Разбъркайте всичко много добре.

Покрийте дъното на тортената форма със стреч. Изсипете сместа за основата и с помощта на лъжица или водна чаша уплътнете, без да правите бордове отстрани. Поставете в хладилника за четвърт час.
За да приготвите кремообразния пълнеж, смесете кондензираното мляко, брашното и яйцето. Разбъркайте добре и започнете да прибавяте прясното мляко на порции, като разбърквате след всяко добавяне. Поставете на котлона и загрейте на умерен огън. Към горещата смес прибавете кокосовите стърготини. Варете докато се сгъсти. Добавете маслото, сипете разтворилия се желатин и отново разбъркайте много добре.

Покрийте охладената основа с пълнежа и върнете формата отново в хладилника.

Докато тортата се стяга, вие се заемете с приготвянето на глазурата. Към прясното мляко добавете натуралния шоколад, натрошен на малки парченца. Прибавете масло и поставете на водна баня . Загрейте, като разбърквате от време на време, за да се получи хомогенна смес.
Изсипете глазурата върху добре охладената торта и отново охладете.
Извадете тортата от формата и поръсете отстрани и отгоре по контура с кокосови стърготини. Можете да направите шаблон и да използвате кокоса, за да изпишете пожелание върху тортата.

„Мравуняк“ 

На привържениците на здравословното хранене рецептата за такъв висококалоричен десерт, може и да не допадне, но любителите на сладкото ще я оценят. Приготвя се много лесно и бързо.

Ще са ви нужни: 600 г бисквити "Закуска", 100 г масло, 2 супени лъжици заквасена сметана, 500 г варено кондензирано мляко, 40-50 г млечен шоколад.

Приготвяне: Смелете бисквитките. Те могат просто да се насчупят на ръка или да се поставят в найлонов плик и да се смачкат с точилка. Парчетата не трябва да са твърде малки.
Смесете мекото масло, кондензираното мляко и заквасената сметана. Към получената смес прибавете бисквитени трохи и върху плоска чиния оформете „мравуняка“. Отгоре поръсете с настърган шоколад.
Поставете тортата в хладилника за няколко часа.