Любовта към чийзкейковете е от първата хапка: първо се потапяте в кремообразната горна част, след това усещате вкуса на разкошния блат. Той традиционно се приготвя от натрошени бисквити и не бива да се бърка с тарт! И така, какво прави сезонния тиквен чийзкейк толкова любим?

Умерена сладост и нежен орехов вкус, за който си заслужава човек да чака есента. За тази рецепта най-подходящи са тиквите цигулка. Така че, когато на пазара откриете уханната красавица, не се колебайте да прочетете отново тази рецепта! Но не включвайте фурната. Предлагаме ви как да приготвите чийзкейк без печене.

Продукти: 1 пакет (около 30 бройки) бисквити, 100 г орехови ядки, 6 супени лъжици масло, 200 г захар, 1 пакетче (18 г) желатин, 50 мл вода, 240 г крема сирене, 300 г тиква, 400 мл течна сметана, 1,5 чаена лъжичка ванилия, 3 супени лъжици пудра захар.

Приготвяне: Смелете бисквитките на трохи заедно с ядките. Смесете с омекналото масло и 50 г захар. Изсипете получената смес в намазнена форма, уплътнете я добре и поставете в хладилника.
Накиснете желатина в гореща вода и разбъркайте, докато се разтвори напълно.

Пригответе тиквата на пара (или я изпечете във фолио) и я намачкайте. Смесете пюрето с крема сирене, 1 чаена лъжичка ванилия и 150 г захар. Добавете желатина, разбъркайте и изсипете върху охладеното тесто. Върнете в хладилника за поне 8 часа.
Не забравяйте да гарнирате чийзкейка с разбита сметана или домашна заквасена преди да сервирате.

Благодарение на желатина, чийзкейкът има твърда, но все още деликатна основа. Чаените бисквити са много добри, но традиционно чийзкейкът се прави с джинджифилови сладки. Пикантните нотки на подправката придават невероятен вкус на сладкиша.

За любителите на експериментите, на сладката тиква чудесно подхождат като подправки кориандърът и, разбира се, индийското орехче.