Пилешките гърди са чудесни за приготвяне на кълцани кюфтета. От тях се получава най-деликатната едрозърнеста кайма.
Продукти: 1 кг филе, 1 яйце, 1 супена лъжица брашно, 1 суп. лъж. майонеза, 1 глава лук, ? връзка пресен копър, сол, черен и червен пипер на вкус, растително масло - за пържене
Приготвяне: Измийте и подсушете с домакинска хартия филето. Нарежете го на много малки кубчета. Това се прави само на ръка, с много остър нож. В противен случай не може да се постигне желаната структура на каймата
Нарежете лука и копъра на ситно и ги прибавете към пилешкото филе. Добавете яйцето, брашното, майонезата, солта и подправките. Омесете добре. Каймата може да ви се стори малко рядка, но това не бива да ви притеснява.
Загрейте в тиган малко повече олио. С помощта на голяма лъжица оформете кюфтетата, като ги пускате в тигана на малко разстояние едно от друго. Когато се изпържат от едната страна, обърнете с шпатула. Тези кюфтета могат да бъдат сервирани с млечен сос с копър и чесън.
По желание в каймата можете да добавите нарязани на кубчета чушки и зелен лук.
Коментари