Хмели сунели - как се приготвя

22 юли 2020
Кулинария / Полезни съвети
7947
 

Продукти (всички трябва да са сушени): 2 суп. лъж. майоран, 2 суп. лъж. кориандър, 2 суп. лъж. чубрица, 2 суп. лъж. мента, 2 суп. лъж. магданоз, 2 суп. лъж. естрагон, 2 суп. лъж. копър, 1 ч. лъж. млян черен пипер, 1 ч. лъж. шафран (куркума), 2 дафинови листа, 1 ч. лъж сминдух.

Приготвяне: Хмели сунели е грузинска много ароматна подправка, смес от различни изсушени билки. Използва се в грузинската и кавказката кухня и е основа за много техни традиционни ястия.

В България трудно може да се намери по магазините, затова ви предлагаме съставките, които ще ви трябват, за да си я приготвите в домашни условия.

Много е ароматна и подходяща за птиче месо, риба и за сосове към тях. Шафранът е може да замените с куркума.

В мелничка сложете всички подправки и смелете но не много ситно. Завъртете няколко пъти, колкото да се смесят. Подправката съхранявайте в стъклени буркани на тъмно и сухо място.

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

Домати със сирене или месо с картофи не се препоръчват, ако не искате да имате проблеми със стомаха. Най-важното изискване е правилното съчетаване на продуктите

0

Познавате ли ги и знаете ли как да ги използвате Зелените салати са неразделна част от лятното меню. Те са неразделна част от гарнитурите или допълнение към барбекюто

0

Нашият редовен читател Костадин Статев от с. Звездец, общ. Малко Търново се обади в редакцията с молба да дадем в табличен вид приблизителното време за стерилизиране на плодове и зеленчуци

0

Практични съвети как да не я разхищавате  Ива Тончева Знаете ли, че в Европа се изхвърлят около 100 милиона тона храна годишно? И ние не сме по-назад: около 670 хил

0

Колкото повече потъваме в дебрите на кулинарията, толкова повече се убеждаваме, че има продукти, които можем да си ги приготвим вкъщи и ще ни излезе много по-евтино

Последни новини
0

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 17 и 22 градуса

0

Стандарт за доказване на произход и качество на говеждо и агнешко месо разработва Борд по говеждо и агнешко месо съвместно Института по аграрна икономика

0

Кои са по-важните Смеските за прасета са от 5 вида фураж - царевица, ечемик, пшеница, пшеничени трици и шрот - соев или слънчогледов. Но към тях задължително се добавят и минерали и витамини

0

След като тиквите се откъснат, те трябва да преминат процес на дозряване, т. нар. лагеруване. За целта е най-добре да се наредят под навес. Така хем се нагряват от слънцето

0

Основният фактор за висока продуктивност при овцете е храненето. Особени грижи искат младите животни и бъдещите овце-майки. Затова им осигурете най-добрата храна за тях – доброкачествено сено и

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Периодът, в който ябълково дръвче започва да цъфти и да дава плод, зависи от сорта, условията на отглеждане и качеството на почвата. Средно дървото започва да цъфти на възраст 5-6 години. За голямо...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По дънкова риза и побелял води от вкъщи заседанието на кабинета онлайн Ако ГЕРБ спечели изборите през пролетта и състави и следващото правителство, бонусите от 50 лв. към всяка пенсия ще продължат до края на пандемията от коронавирус. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на правителството

Гърция затвори Промахон за чужденци нощем Гърция затвори ГКПП Промахон за влизане на чужденци през нощта с изключение на товарните автомобили, съобщи МВнР. Мярката е заради усложнената обстановка с COVID-19. Между 0,30 ч и 5 ч през граничния пункт се пропускат само гръцки граждани с леки автомобили и автобуси, сочи гръцката гранична полиция

На 31 октомври ще наблюдаваме "Синя луна" . Всъщност тя не е синя. Това е пълнолуние, както всяко друго, цветът, който се вижда при повечето пълнолуния: бледосиво, млечно бяло или сребристо.Това, което прави този феномен странен и фолклорът е кръстил „Синя луна“, е, че има две пълнолуния за един месец, когато е нормално да се вижда едно