Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа.

В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос, който се приготвя със зехтин и масло и се добавя бяло вино.
Ако следвате точно рецептата, ще получите нежни, сочни пилешки гърди в ароматен сос.
Като гарнитура можете да сварите зелен боб. Извадете шушулки от вряща вода, преди те да се разтворят. Бобът трябва да е хрупкав.
Продукти: 2 супени лъжици зехтин, 2 парчета пилешки гърди, сок от 1 лимон, 80 мл сухо бяло вино, 40 г масло, 1 чаена лъжица брашно, сол, черен пипер, зелен боб.
Приготвяне: Загрейте зехтина в тиган с дебело дъно и запържете пилешкото месо за 5 минути от всяка страна. Добавете лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Налейте виното в тигана и оставете да изври малко (1-1,5 минути).
Оваляйте парчето масло в брашното и прибавете в тигана. Разбъркайте и оставете соса леко да се сгъсти.
Във вряща подсолена вода сипете зеления фасул за 3-4 минути. Извадете го в гевгир и го оставете да се отцеди.
Прехвърлете пилешките гърди и боба в чиния и залейте с кремообразния лимонов сос.