Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия продукт след приготвянето му. Например от филе от бяла риба можете да приготвите невероятно вкусни и ароматни кюфтета.
В същото време миризмата на риба няма да е така натрапчива, както често се случва.
Рибните кюфтета се пържат в тиган или се пекат във фурна. Филетата на бялата риба могат да се приготвят и на пара. Стават не по-малко вкусни и ароматни.
Продукти за кюфтетата: 0,5 кг филе от бяла риба, 40 г галета, едно яйце, 60 г бял хляб, 2/3 ч. чаша прясно мляко, 2 суп. лъж. олио, 50 г лук, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне: Предварително накиснете хляба в прясното мляко. В блендер смелете рибното филе, заедно с лука, до получаването на гладка смес. Добавете едно яйце. Прибавете изцедения от млякото хляб и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
От получената рибена смес оформете средно големи кюфтета. Оваляйте ги в галетата и пържете в предварително загрято олио, от двете страни, до златистокафяво.
Коментари