Много интересна версия на постните ястия за онези дни, когато можете да ядете риба. Каракудата, приготвена по тази рецепта, се пълни с лук. Рибата се получава много арометна, а подправките й придават пикантност. 

Продукти: 5 каракуди, 3 глави лук, 1 ч. лъж. млян червен пипер, половин лъжичка куркума, половин лъжичка сол, половин лъжичка прясно смлян черен пипер, 5 суп. лъж. царевично брашно, 100 мл олио.

Приготвяне: Започнете с обработката на рибите. Почистете ги, отрежете перките, отстранете хрилете, вътрешните органи. Изплакнете добре с вода. На всяка риба по гърба с остър нож направете дълбоки разрези, както виждате на снимката. Натъркайте щедро всяка каракуда със сол, куркума, смлян червен пипер и прясно смлян черен пипер. Напълнете корема на рибата с нарязан на пръстени или полумесеци червен лук. Сега рибата трябва да се маринова в тази форма за 20 минути при стайна температура.

Сипете царевичното брашно в чиния и преди пържене всяка каракуда се овалва в него.

Сипете олиото в тиган и загрейте. Разпределете каракудите така, че да има възможност да бъдат обръщани. Пържвете на среден огън до златиста коричка.

Първоначално ги прехвърлете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина, а след това сервирайте. Предложете с гарнитура от прясна салата и сезонни зеленчуци.