Глазира се със сладко-кисел сос
Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този универсален продукт. Ще получите здравословни и вкусни ястия.
Продукти: 150 г тофу, 1 ч.л. чили-паста, 1 ч.л. черен китайски сос, 1 ч.л. соев сос, 1 ч.л. захар, растително масло на вкус, бял сусам на вкус.
Приготвяне: Смесете китайския сос, захар, чили-пастата и соевия сос в тиган. Загрейте за около минута. След това сипете малко растително масло.
Нарежете тофуто на малки кубчета и запържете в тиган за няколко минути.
Преди сервиране изсипете кубчетата тофу в соса и поръсете със сусамовите семена.
Коментари