Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене.

Приготвяне: Пилешкото филе се нарязва на малки парченца. В отделна купа се смесват с нишестето. След това месото трябва да се остави да престои известно време.

Маслото се загрява в тиган. След това се прибавят парчетата месо и се запържват до златисто.

Джинджифилът се настъргва на ренде, а чесънът се смачква с преса. Лютата чушка се нарязва много на ситно. Нарязаният на кбучета ананас се добавя към пилешкото месо в тигана. Прибавят се и чесънът, джинджифилът, доматеното пюре, черният пипер и малко сол.

Всичко добре се обърква и леко се запържва. Сипете в тигана ананасовия сок и задушавайте на слаб огън за около 20 мин. Ако няма достатъчно течност, можете да добавите вода или сок.

Можете да сервирате със сварен ориз.