С всеки ден прекаран в изолация, умножаваме рецептите си за нещо сладко.

Тайната е проста. Децата, които сега учат дистанционно, постоянно са гладни и търсят нещо за хапване. Ние, работещите от дома, не се различаваме много. Тези бисквитки с овесени ядки са добър компромис за ситуацията.

Продукти: 3 чаши овесени ядки, 1,5 чаши брашно, 1,5 ч. лъж. мляна канела, 0,25 ч.лъж. мляно индийско орехче, 1 ч.л. сода, 0,5 ч.л. сол, 200 г меко масло, 1,5 чаши захар, 1 яйце, 2 узрели банана, смачкани с вилица на пюре, 1 ч.л. ванилия. (1 чаша - 240 мл)

Приготвяне: Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте тавата за печене с хартия.

В купа изсипете сухите съставки - брашното, овесените ядки, канелата, индийското орехче, содата и солта. Разбъркайте ги.

С миксер разбийте маслото и захарта в продължение на няколко минути. Когато сместа побелее и стане на пухкав крем, добавете яйцето, бананите и брашното. Разбъркайте всичко на ниска скорост, за да могат добре да се объркат продуктите.

Със супена лъжица или лъжица за сладолед (1-1,5 супени лъжици) сипете от сместа върху хартията за печене. Правете топки, като оставяте между тях разстояние от около 5 cм.

Печете в предварително загрята фурна 14-17 минути или докато леко покафенеят.

Охладете.