Това обикновено ястие ще се хареса на вегани и вегетарианци, на онези, които са на диета и на всички, които искат да опитат лека, но засищаща супа.

Продукти: 300 г пресни или размразени гъби, 2 л вода, сол на вкус, 0,5 ч. чаша ориз, 1 глава лук, 1 морков, 2 ч. лъж. растително масло, 1 дафинов лист, подправки на вкус, магданоз и копър също на вкус

Приготвяне: Нарежете гъбите на ситно и ги сипете в тенджера с вряща подсолена вода. След като водата заври отново, добавете ориза.

Междувременно нарежете лука на малки кубчета. Нарежете морковите на кръгчета или настържете. Задушете зеленчуците в тиган с масло и заедно с дафиновия лист ги прибавете в тенджерата 5-10 минути преди оризът да е готов.

Подправете по ваш вкус с любимите си подправки и нарязаните магданоз и копър. Свалете супата от котлона и оставете да престои под капака около 10 минути.