Ако ви харесва идеята да приготвите нещо с близкоизточен акцент, тази рецепта е точно за вас. Хумусът можете да си го приготвите сами у дома.

Продукти: за хумуса: 1 скилидка чесън, смачкана на пюре, 1 супена лъжица лимонов сок, щипка сол, 0,5 консерва сварен нахут, 2 суп. лъж. сусамова паста, 1-2 суп. лъж. топла вода;

За омлета: 3 яйца, 1 суп. лъж. вода, сол и черен пипер, 1 суп. лъж. масло, нарязан магданоз или чесън

Приготвяне: Започнете с приготвянето на хумуса. В дълбока купа смесете всички съставки и с помощта на блендер пасирайте до получаването на гладка смес. Сосът не трябва да е много рядък.

Счупете яйцата в купа. Добавете 1 с.л. вода, сол и черен пипер на вкус, ситно нарязаните магданоз и чесън и разбъркайте с вилица. При повдигане на вилицата, яйцата трябва да “текат” равномерно обратно в купата.

В тефлонов тиган загрейте маслото и, когато то се нагорещи достатъчно, изсипете яйцата. Започнете с вилица да бъркате яйцата в средата и по краищата, за да получите пухкав омлет. Пържете около 1 минута.

Сипете внимателно хумуса върху едната половина и сгънете омлета. Прехвърлете в чиния и сервирайте с останалия хумус.