Продукти: 4-5 пилешки крилца, 2-3 картофа, 100 г зелен боб (замразен), 1 глава лук, моркови, 0,5 чушка, пресен магданоз, сол на вкус.

Приготвяне: Изплакнете и почистете пилешките крилца, обелете лука и морковите.

Поставете месото, лук и моркови в тенджера. Налейте студена вода и поставете на котлона да заври. Отстранете пяната и намалете котлона. Гответе около 1-2 часа под капака.

През това време почистете чушката от семената, обелете картофите и размразете зеления фасул. Нарежете чушката и картофа на кубчета.

Извадете от бульона лука и морковите. В отделна чиния извадете крилата. Прецедете бульона, върнете нарязаните зеленчуци и добавете чушката, зеления фасул и картофите. Варете на средно силен котлон до готовност.

Подправете със сол, добавете крилцата и поръсете със ситно нарязан магданоз. Оставете да стои под капака за 20 минути.

Разсипете супата по чиниите и можете да сервирате.