Няма специални храни и диети, които биха могли да укрепят имунната система и да защитят организма от коронавирусна инфекция.

В същото време лекарите смятат, че храненето трябва да бъде балансирано. Диетата на човек, който иска да не посещава лекар възможно най-дълго, трябва да включва зеленчуци, плодове, сложни въглехидрати, млечни продукти и протеини от растителен и животински произход.

Много хора, в опит да се защитят от коронавируса, започнаха масово да купуват джинджифил, лимони и чесън. В резултат на това цената на тези продукти беше над разумните граници. Това не си струваше, сигурни са експертите. Витамин С, който се намира в лимоните, не намалява риска от заразяване с вируса и не предотвратява усложнения. Вярно е, че лекарите в Ухан също изследват влиянието на витамин С върху коронавирусните симптоми. Но резултатите от проучването все още не са готови.

На тези, които са в самоизолация, лекарите също препоръчват включването на витамин D в диетата: той е необходим в условия за ограничаване на достъпа до улицата, а също така помага за укрепване на имунитета.