Красива, оригинална салата с изискан вкус! Интересното съчетание от пилешко филе и ананас позволява да създадете безброй варианти на ястието. Всеки ще е добър по свой начин. Ананасът придава на салата малко сладост, особено когато е свеж и узрял

Продукти: 230 г пилешко филе, 230 г печурки, 100 г кашкавал, 1 ананас, 4 яйца, 1 глава лук, 1 връзка зелен лук, 3 суп. лъж. растително масло, ядки, 4 суп. лъж. майонеза, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Подгответе продуктите. Филето и яйцата могат да се сварят от вечерта.

Филето трябва да е сочно. Затова сипете достатъчно вода, така че да покрие месото. Сложете филето във врящата вода, добавете лука, морковите, 3-4 зърна черен пипер.

Варете около 25 минути, като през това време, ако е нужно, отпенвайте. Посолете 10 минути преди края на готвенето, за да не стане твърдо месото. Оставете да изстине в бульона. Дори да готвите на следващия ден, по-добре е да не изваждате месото от бульона. Сварете твърдо яйцата - 10-13 минути след като заври водата.

Нарежете филетата и яйцата на малки кубчета и ги поставете в отделни купички.

Измийте и подсушете гъбите. Нарежете ги първо на четвъртинки, а след това всяка четвъртинка - на филии. По същия начин постъпете и с главата лук.

Запържете лука, след което добавете гъбите. Бъркайте до готовност, така че да не остане течност. Накрая посолете на вкус.

Ако използвате други сурови гъби, първоначално трябва да ги сварите за 20 минути. След това излейте водата, изплакнете и едва тогава можете да ги запържите.

Вземете пресен и за предпочитане зрял ананас и го обелете. Отстранете твърдата средна част, а меката част нарежете на дребно.

Хвърлете готовите гъби и нарязания ананас в гевгир. Така продуктите ще останат сочни, но ще отстраните излишната течност. Настържете кашкавала на ситно ренде. Смесете с нарязаното яйце и няколко супени лъжици майонеза. Нарязаното филе също се подправя с майонеза, черен пипер по желание.

Започнете с реденето на салатата. Поставете пласт гъби на дъното на овалната чиния. Отгоре разпределете филето, така че да се създаде ананасова форма. Покрийте филето със слой ананас.

Върху плодовете разстелете слой от сместа от яйце и кашкавал. Най-отгоре поръсете със ситно нарязани ядки. Те ще допълнят и обогатяват вкуса на салатата. Украсете горната част, създавайки тематично изображение на ананас, с половинки орехи. С пера от зелен лук оформете отгоре вместо дръжката на ананаса.

Салатата може да бъде сервирана веднага! Няма нужда да престоява.