Диетолозите разказаха за продукти, които преди време погрешно бяха считани за здравословни.

Първото място в списъка принадлежи на диетичните газирани напитки. Въпреки че са диетични, те съдържат заместители на захар, така че трябва да внимавате с тях. Особено тези хора, които имат здравословни проблеми.

Плодовите сокове също попаднаха в категорията на опасни продукти - към тях се добавят опасни за здравето химикали. Фосфорната киселина унищожава зъбния емайл, натриевият бензоат и мононатриевият глутамат могат да причинят астматични атаки и други неприятни явления.

Зърнените закуски, с които започва сутринта в много американски филми, в никакъв случай не са здравословно хранене - те съдържат рафинирани въглехидрати. От време на време, разбира се, можете да си ги позволите, но яденето всеки ден за закуска определено не е необходимо.

Нискомаслените йогурти без захар също бяха включени в списъка на нездравословните. За да компенсират липсата на вкус, производителите обичат да добавят към тях изкуствени подсладители.

Колбасите, които често имат вкусен аромат, също не са здравословни: съдържат оцветители и химикали. Феновете на горния продукт са сериозно застрашени от попълване броя на хората със сърдечно-съдови заболявания и диабет.