Продължаваме да публикуваме вкусни рецепти за закуски. Днес ви представяме идея за яйца на фурна. Предимството на такава закуска е, че за кратко време можете да приготвите хапване както за един човек, така и за цялата компания.

Печените хлебчета с яйца се приготвят във фурната. След изпичането те стават леко хрупкави отгоре, но меко отвътре. Хлябът се пълни с яйце, топено сирене и шунка и всичко това се поръсва със зелени подправки. Много е вкусно.

Продукти (за 4 хлебчета): 4 кръгли хлебчета симид, 4 яйца, 60 г моцарела, 2 филийки шунка или пушени гърди, сол и черен пипер на вкус, по желание можете да прибавите и други зеленчуци, ситно нарязани магданоз и копър за поръсване.

Приготвяне: Препоръчваме ви да изберете ръжени хлебчета.

Първо трябва да направите "гнездата" за яйцата. С остър нож внимателно изрежете кръг в средата на хлебчето, като се стараете да не стигате до дъното на симида. С помощта на чаена лъжичка издълбайте излишната среда.

Пригответе зеленчуците, сиренето и шунката. Измийте зеленчуците и ги нарежете на ситно. Шунката и сиренето също се нарязват на малки парченца.

Поставете шунката на дъното на хлебчето, след което разпределете сиренето. Най-отгоре чукнете по едно цяло яйце. Поръсете със сол и нарязани магданоз и копър. Добавете малко червен пипер.

Намажете с мазнина тавата за печене и подредете отгоре хлебчетата. Печете на 200 градуса 10 минути, след което оставете за още 5 минути, без да отваряте фурната. Времето за печене може да варира в зависимост от това как харесвате яйцата.

Така изпечени, жълтъците остават леко течни, без да се разливат по чинията.