Ароматната, вкусна и лека гъбена супа приятно разнообразява ежедневното меню.

Продукти: 5-7 пресни гъби, 1 глава лук, 1 морков, 2 картофа, 1 л. гореща вода, 2 суп. лъж. растително масло, пресен копър, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Измийте гъбите, почистете ги и ги нарежете на филии. Лукът също се почиства, обелва и нарязва на ситно. Задушете в растителна мазнина за 2-3 минути.

Обелете морковите и картофите. Нарежете морковите на кръгчета, а картофите - на кубчета. Изсипете в тенджера и прибавете гъбите и лука.

Залейте с горещата вода и поставете на котлона, на среден огън, да се варят, докато картофите омекнат. Подправете със сол и черен пипер.

Разсипете по чиниите и поръсете със ситно нарязан копър. Сервирайте на масата.