Картофените кюфтета са вкусни и засищащи. Спокойно можете да ги включите в менюто по време на Великденските пости.

Продукти: 500 г картофи, 2-3 средно големи гъби, 1 глава лук, 4 суп. лъж. растително масло, 2 суп.лъж. галета, пресни магданоз и копър (по желание), сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Нарежете лука на ситно, а гъбите, след като ги почистите и обелите - на кубчета.

Запържете в тиган с 2 супени лъжици растително масло.

Обелете и сварете картофите в подсолена вода, до готовност.

В купа смесете картофите, гъбите и лука. Посолете и поръсете с черен пипер. Омесете добре до получаването на еднородно пюре. Оформете средноголеми кюфтенца. Оваляйте в галета. Изпържете в силно сгорещено растително масло от двете страни.

Прехвърлете картофените кюфтета върху чиния и украсете с листа зелена салата.