Продукти:

За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно.

За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч. лъж. ванилова захар, 300-400 г гъсто сладко по ваш вкус (или каквото имате).

За крема: 3 белтъка, щипка сол, 80 г пудра захар.

Приготвяне: Жълтъците, захарта и солта се разбиват с миксер до получаването на еднородна смес. Добавете омекналото масло и бакпулвера и отново разбийте. Сипете пресятото брашно и омесете тестото. Поставете го във форма с размери 24х24 см. Краищата трябва да са надигнати и да образуват около 3-4 см борд.

За пълнежа смесете изварата с жълтъка, захарта и ваниловата захар. Изсипете сместа върху блата. Пълнежът не трябва да достига до ръба на тестото. Отгоре разпределете сладкото. Поставете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 20-25 минути.

През това време разбийте белтъците и солта с миксер на ниска скорост. Продължете да бъркате, като постепенно добавяте пудрата захар и увеличавате скоростта. Трябва да получите гъста, бяла, кремообразна маса.

Изсипете го върху пая и върнете във фурната за още 15 минути при температура 160°C.

Охладете напълно преди да сервирате.