Оригинална шотландска рецепта

Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене.

Приготвяне: Пуснете пъдпъдъчите яйца във вряща вода за 2 минути. След това веднага ги прехвърлете в студена вода и когато изстинат, внимателно ги обелете.

Смесете каймата със солта, черния пипер и мащерката. Разделете сместа на 12 еднакви топки. От тях оформете питки, в които се поставя по едно варено яйце и се завиват. Получават се 12 по-големи пълнени кюфтета, които се потапят в разбитото кокоше яйце и се овалват в галета.

В дълбок тиган се сипва около 5 см растително масло и се загрява. Пуснете кюфтенцата в олиото и пържете около 1-2 минути от всяка страна, докато получат златист загар.

С помощта на решетъчна лъжица ги прехвърлете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Прехвърлете яйцата в съд за печене и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 5 минути.