Продукти: 80 г шунка, 2 домата, 1/2 глава червен лук, 100-150 г червен боб, 1 маринована краставица, 3 суп. лъж. майонеза, 1 чушка (по желание), черен пипер на вкус

Приготвяне: Салатата, която ви предлагаме днес е не само много вкусна, но и изключително засищаща и разнообразна като продукти, които съдържа. Домати, боб, шунка, лук, чушка... По желание можете да добавите нарязан на малки кубчета кашкавал или някой друг ваш любим продукт. Всичко оставяме на въображението ви.

Подправете с майонеза, черен пипер.

Нарежете шунката на малки кубчета. Измийте доматите, изрежете дръжките и също ги нарежете на кубчета.

Лукът се почиства и обелва и се нарязва на тънки полумесеци. За тази салата се използва маринована краставица. В този случай не е нужно да слагате допълнително сол, пък и краставицата придава пикантен вкус.

Можете, разбира се, да добавите прясна краставица, нарязана на кубчета. Тогава ще трябва и да посолите.

Ако искате, прибавете и чушка, която също се почиства и нарязва на кубчета.

Изсипете течността от консервата с боб и изплакнете зърната с преварена вода.

Всички продукти се разбъркват старателно. Салатата се подправя с майонеза и черен пипер. Можете да украсите с клонче магданоз.

Салатата ви е готова! Можете да я сервирате с хляб, сухари или солени крекери. Красив начин за сервиране е в "купички" от домат.

Отрежете горната част на домата, издълбайте вътрешноста (нея, заедно с капачето можете да използвате в салатата). Напълнете издълбания домат със салатата.