Когато гостите ви са пред вратата

Продукти: 400 г свинско месо (най-добре вземете бут или шол), готварска сметана или майонеза, прясно смлян черен пипер, сол, нарязани зелени подправки.

Приготвяне: Измийте месото, подсушете го и го нарежете на ивици с дебелина около 1 см. Всяко парче го начукайте и го подправете със сол и черен пипер.

Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета или полумесеци. Настържете кашкавала на едро ренде.

Наредете парчетата месо в намазана с масло тава за печене. Отгоре изсипете нарязания лук (не много дебел слой).

Залейте със сметаната (майонезата). Поръсете с настърган кашкавал.

Печете около 25 минути при температура 180 градуса. Оставете готовото месо във фурната за още 10-15 минути.

Сервирайте топло, поръсено с нарязан магданоз и копър.