Продукти: 500 г телешки черен дроб, 3 големи моркова, 2 големи глави лук, 3 кисели краставички, 3-4 суп. лъж. майонеза, клонче копър, олио за пържене, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Вкусната салата от телешки черен дроб, кисели краставици, моркови и лук ще разнообрази всяка празнична трапеза. По желание, преди да сервирате, можете да добавите крутони от бял хляб.

Изберете за салатата големи и сладки моркови, а киселите краставички да са здрави и хрупкави.

Леко замразения черен дроб почистете от жилите и кръвта. Изплакнете, подсушете и нарежете на тънки филийки, с дебелина около 1 см.

Подправете дроба със сол и черен пипер и запържете от двете страни в малко олио, докато омекне.

Прехвърлете готовия черен дроб върху домакинска хартия, за да отстраните излишното олио. Охладете и нарежете на тънки ивици.

Нарежете лука на тънки полумесеци. Настържете морковите на ренде или нарежете на тънки "сламки".

Запържете зеленчуците в олио на слаб огън, докато се задушат и омекнат.

Киселите краставички също се нарязват на ивици.

В дълбока купа смесете черния дроб, краставиците, лука и морковите. Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете майонезата. Разбъркайте внимателно и оставете салатата в хладилник за около 2-3 часа.

Преди да сервирате украсете със ситно нарязана кисела краставичка и стрък копър или поръсете с крутони.

Салатата е готова. Добър апетит и вкусни експерименти!