Пай с пилешко месо

14 декември 2019
Кулинария
20619
 

Продукти: за тестото: 2 яйца, 250 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка сол, 0,5 ч. лъж. сода, 3,5 ч. чаши брашно, 250 г маргарин

За пълнежа: 300 грама мляно пилешко месо или пилешки гърди, 150 г гъби, 2 картофа, 3 глави лук, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: В дълбока купа сипете брашното и добавете яйцата. Разбъркайте добре и прибавете смачкания или настърган маргарин и киселото мляко, в което предварително сте загасили содата. Омесете тестото и го оставете за 15 минути на студено. Разделете на 2 части. Вземете едната част от тестото и разточете кора, която да е малко по-голяма от тавата, в която ще печете.

В тиган с растително масло запържете нарязаните гъби и лук. Лукът трябва да стане прозрачен. Пилешките гърди и картофите ги нарежете на малки кубчета. Подправете със сол и черен пипер.

Върху тестената кора започнете да разпределяте пълнежа - картофи, запържени гъби и пилешкото месо. Покрийте с разточена кора от останалото тесто и притиснете краищата, така че да “запечатате” вътре пълнежа. Не забравяйте да набодете на няколко места горната кора, така че по време на печенето паят да може “да диша”. По желание можете отгоре да намажете с разбито яйце.

Поставете тавата в предварително загрята до 170 градуса фурна и печете около час.

Още от Кулинария
0

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

0

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

0

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

0

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

0

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

Последни новини
0

При палметата дръвчетата се отглеждат върху опорна конструкция, като клоните им се насочват да растат в двете посоки. Най-често като палмети се отглеждат ябълки и круши

0

Разпространението на спори от ларвите Paenibacillus попадат във възрастните пчели, които я пренасят в семейството и предизвикват смърт както на отделни пчели, така и на цялото семейство

0

По време на представянето на Swot анализа за селските райони, което се проведе в петък, министър Десислава Танева бе призована от ректора на УНСС проф

0

Защо са опасни? Защото тези 20 вируса могат да въздействат върху пчелите по много начини, включително * да убиват развиващите се ларви и какавиди; * да намалят живота на възрастните пчели; * да

0

Вода за пиене се дава от 20-ия ден Храненето на 2-седмични агнета е 6 пъти на ден на равни интервали Ако се използва краве мляко за хранене, тогава през първата седмица количеството е 180-200 мл

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Птицата вече е при стопаните си, каза той пред “24 часа” “Вчера нещо почука на прозореца на офиса ми и като погледнах навън, видях този папагал на перваза. Отворих му.” Това написа в профила си във фейсбук в четвъртък поетът и преводач Владимир Левчев. Той е преподавател в Американския университет в Благоевград

Туристите тръпнат да видят Петра в Йордания, Ангкор Ват в Камбоджа и Мачу Пикчу в Перу - едновремешни мегаполиси, за които се носят легенди и пленяват нашето въображение. Но те не са единствените митични места, пише The New York Post. Ето някои от най-мистериозните изоставени локации по света: Ел Дорадо - Изгубеният град на Z

Зимните месеци, в които слънцето е по-оскъдно и лъчите падат под безопасен ъгъл, са идеалното време за много от процедурите за освежаване на кожата. Но и за лечение на проблеми на ръба между естетиката и дерматологичните диагнози. Класически примери са акнето, белезите, пигментните петна, различни видове брадавички и други доброкачествени промени