Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус.

Приготвяне: Сварете обелените картофи до полуготовност. Настържете лука на ренде, леко задушете в растително масло и добавете брашно, разбъркайте и запържете на средно силен котлон за няколко минути. Сипете заквасената сметана и кетчупа и разбъркайте енергично, за да не се получат бучки. Оставете да къкри още 2 минути.

Като бълкате непрекъснато, прибавете прясното мляко и оставете да къкри на слаб огън 2-3 минути. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Нарежете картофите на филийки и ги прехвърлете във форма за печене, предварително намазана с масло. Върху картофите подредете рибните филета и залейте с млечния сос.

Поставете във фурната, предварително загрята до 220 градуса, за 40 минути. Няколко минути преди да извадите от фурната, поръсете ястието с настърган кашкавал и печете до златисто кафяво.

Картофите могат да бъдат заменени с карфиол или броколи.