Как да направите престоя си на вилата възможно най-комфортен? Просто е - трябва да се снабдите с аксесоари, които ще направят живота ви в провинцията по-лесен, по-удобен и по-интересен. Избрахме за вас няколко незаменими „помощници", а вие можете да си допълвате списъка.

С тези „джаджи" работата в градината със сигурност ще бъде по-малко уморителна. Те не само ще ви помогнат да се справите с градинарските задължения, но и ще улеснят живота ви и ще ви вдъхновят за нови сезонни подвизи. Те ще станат надеждни помощници за повече от една година.

1. Удобна количка

Невъзможно е постоянно да носите саксии с разсад, мотики, лопати и друго оборудване около обекта. Това е много неудобно и убива всякакво желание за работа. В тези случаи опитните виладжии използват леки и удобни колички, които могат да поемат до 100 кг товар. Плоското дъно на градинската количка ви позволява да транспортирате контейнери с разсад и цветя, и, разбира се, градински инструменти.

2. Торба за боклук

Едно от съмнителните „удоволствия" на собствениците на селски къщи е постоянното почистване на растителни остатъци и плевели. В градината трябва безкрайно да премахвате паднали листа, суха трева и други растителни остатъци. В противен случай тя ще изглежда изоставена и неподдържана. За да се справите бързо с тази досадна задача, можете да набирате листата в специални торби. Те са толкова обемисти, че могат да поберат голямо количество суха трева.

3. Компактна водоструйка под налягане

Премахването на мухъл или плесен, остатъци от стара боя и мръсотия често е много трудно. За да почистите и най-недостъпните места и да победите вредната флора и старите замърсявания, използвайте мощни системи като парочистачки и водоструйки под високо налягане. Някои модели се доставят с контейнер, в който можете да добавите препарат. Невъзможно е да се измисли по-добро устройство за почистване на фасади и стени.

4. Градински тример

За съжаление, нежеланата растителност расте много по-бързо от засадените домати, чушки или патладжани. И трябва редовно да се борим с нея, за да не се превърне градината в джунгла. Без тример това отнема много усилия и време. За щастие, производителите са се постарали и сега можете да изберете опция, която да отговаря на вашите нужди - от лек и компактен акумулаторен модел до сериозен бензинов агрегат. Ценовият диапазон също е много разнообразен.

5. Добър маркуч

Без маркуч за поливане няма какво да се прави в голяма площ. Издръжливият и надежден маркуч е не само полезен, но и стилен. Модерните подсилени модели са леки, могат лесно да се транспортират от място на място и да се съхраняват навсякъде. Изберете маркуч с оптимална дължина за вашия двор.

6. Автоматични напоителни системи

Тъй като много собственици на селски къщи посещават мястото си само в почивните дни, те просто се нуждаят от система, която не забравя да напоява растенията. В зададеното време поливането ще се включи автоматично и след приключване на работата ще се изключи. Всичко, което трябва да направите, е да изберете подходящата опция и да я конфигурирате. Останалите грижи за поливането оставете на „умната" система.

7. Ръчна мотика за премахване на плевели

Плевелите са неизбежни „гости" във всяка градина. За да ги победите, трябва да положите старание и усилия. И производителите на градинско оборудване се опитват да помогнат на градинарите в трудната задача да унищожат тези „агресори". Например, мотики с дълги дръжки, които ви позволяват да премахвате плевелите, без да се навеждате. Силно заточеният инструмент превръща сериозната „борба" с плевелите в обичайна и лесна задача.

8. Електрически чопър

И тази опция е за тези, които не искат да губят допълнителни усилия в борбата с плевелите. Електрическият инструмент беше пуснат в продажба не толкова отдавна, но вече спечели много фенове. Такава мотика с малък електродвигател разрохква и бранува почвата, изрязва плевелите и разбива твърдите буци пръст без много физическо усилие. Вече има много възможности за адаптация от различни производители.

9. Стол за работа в лехите

Благодарение на него можете удобно да плевите лехи, да берете ягоди или зеленчуци. Със стола ще избегнете напрежението в краката и гърба. Има модели с колела, което дава възможност да се движите из обекта, без дори да ставате. Някои модели предоставят и възможност за закачане на чадър, за да се скриете от палещото слънце.

10. Инструмент за привързване на растения

Всеки виладжия вероятно знае колко е важно храстите да бъдат привързани, за да се избегне огъване или повреда на растенията, когато се появят плодове. Уникалният инструмент ще ви позволи без усилие да проникнете дори в труднодостъпни места и като използвате специални ленти да завържете най-неудобните клони. Вързаните растения, както знаете, растат и дават повече плодове, те са по-лесни за грижи и прибиране на реколтата.

11. Лампа против комари

Уви, няма вила без комари. За да предотвратите насекомите да ви безпокоят през летните вечери, използвайте специален убиец на насекоми под формата на лампа или фенерче. Лампата привлича насекоми чрез ултравиолетово лъчение и топлина и ги унищожава поради тока, преминаващ през мрежата, с която е покрита. Предлагат се в различни форми и могат да се използват както на закрито, така и на открито.

12. Преносим душ

Това устройство ще дойде на помощ, ако няма начин да се измиете на мястото. Можете да изберете или устройство, което работи на ток или от запалката на автомобила, или вариант, при който водата се подава чрез натискане на педал. Можете също да използвате този преносим душ, за да измиете колата си или да поливате градинските си лехи.

13. Проточен бойлер

Вариант за селски къщи, където няма топла вода. Можете да решите проблема, като закупите проточен бойлер. Устройството се инсталира бързо и работи на ток. Загрява само необходимото количество вода. Има модели с различна мощност и ценови диапазон, което ви позволява да изберете най-добрата опция, която да отговаря на вашите нужди.

14. Добра скара

Работата си е работа, а обядът е по график. Или вечеря. Независимо от времето през деня, не можете без месо, риба или зеленчуци на въглища. За много виладжии подготовката им е специален ритуал, който ще направи престоя извън града в приятна емоция. Изберете скара, която е издръжлива и стабилна. Тя ще ви радва много години

15. Усилвател на комуникационния сигнал

Колкото и привлекателно да е спокойствието на вилата, в наши дни е изключително трудно без мобилен телефон и интернет. И извън града, като правило, мрежата не осигурява добра комуникация. На помощ ще дойде усилвател на сигнала, който ще ви позволи да използвате техниката си без проблеми.