Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне.

Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер, 200 мл ябълков сок.

Приготвяне: Най-сложното в рецептата е филето внимателно да се отдели. За целта с вземете остро ножче и започнете да го отделяте от кожата. Най-добре е да започнете откъм опашката.

Нарежете филето на филийки (най-важното е парчетата да не се разкъсат).

Следва лесната част. Ще ви е нужно хаванче, в които да счукате розовия пипер и бахара.

Заемете се с приготвянето на марината. Сипете смлените подправки в дълбока чиния или купа. Добавете 2 суп. лъж. сол, 1 суп. лъж. захар и 200 мл ябълков сок. Разбъркайте добре. Трябва солта и захарта да се разтворят напълно.

Поставете парчетата риба в марината и оставете за 15 минути.

Прехвърлете рибата върху домакинска хартия и подсушете с друго парче хартия отгоре.

Готово! Ако ще оставите рибата в чинията по-дълго време, най-добре я покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се нагъва. Сервирайте с масло!