Ако не сте опитвали това ястие, съветваме ви да си го приготвите! Месото е невероятно вкусно, сочно и необичайно ароматно. Изберете светла, лека бира, за предпочитане жива. Можете да сервирате с пресни зеленчуци, варени картофи или салата.

Продукти: 400 г свинско месо (шол), 1 глава лук, 3-4 суп. лъж. растително масло, 250 мл светла бира, сол, подправка за месо - на вкус, 1-2 дафинови листа, 1 скилидка чесън.

Приготвяне: Нарежете свинското месо на средно големи парчета.

Обелете лука и чесъна. Нарежете лука произволно и го задушете в растителното масло, на средно силен котлон, до омекване, като разбърквате от време на време. Добавете свинското месо. Продължете да задушавате на средно силен котлон, докато месото смени цвета си (около 3-5 минути). Добавете бирата, посолете и подправете.

Покрийте тигана с капак и изчакайте да заври. След това намалете котлона до минимум и оставете ястието да се готви още около 30-40 минути, като разбърквате от време на време. През това време почти цялата течност (бирата) трябва да се изпари. Когато ястието е почти готово добавете нарязан чесън и дафинов лист.

Гарнирайте по ваш вкус.