Това рибно ястие се приготвя много бързо. Рецептата е проста, а необходимите продукти са достъпни.

Продукти: 200 г шаран, 40 г растително масло, 20 г лук, 3 г магданоз, 60 г брашно, 80 г орехи, 1 жълтък за намазване, черен пипер, сол.

Приготвяне: Почистения от люспите и добре измит шаран се разрязва по гърба. Внимателно извадете гръбнака и изкормете рибата през този отвор. Изплакнете много добре от вътре и напълнете.

За пълнежа задушете ситно нарязания лук. Смесете с хайвера от рибата, накълцаните орехи и ситно нарязан магданоз. подправете със сол и черен пипер.

Зашийте шарана и го увийте в разточен лист тесто, направено от брашно, растително масло, сол и вода.

Намажете отгоре тестото с разбития с малко вода жълтък и печете в предварително загрята фурна, на средна температура, до получаването на апетитна коричка.