или пълнени чушки с шунка и сирене

Продукти (3 порции): 3 чушки (различни цветове), 150 г кашкавал, 150 г шунка, 60 г масло (меко), 1 яйце, 2 клонки магданоз, 2 пера зелен лук.

Приготвяне: Маслото трябва да е много меко. Сварете яйцето твърдо (8 минути след като заври) и охладете в студена вода.

Настържете кашкавала и шунката на ситно ренде. Обелете и настържете и яйцето. Смесете кашкавала, шунката и яйцето заедно с мекото масло. Разбъркайте.

Измийте и почистете чушките от семето и вътрешната част. Напълнете чушките със сместа от шунка, кашкавал и яйца и подправете. Поставете в хладилника за 1 час (или във фризера за 15 минути), докато пълнежът се втвърди.

Извадете пълнените чушки и внимателно ги нарежете на кръгчета с дебелина 1-1,5 см.

Украсете предястието с листа от магданоз и ситно нарязан зелен лук.