Ябълков мармалад

16 октомври 2019
Кулинария
61731
 

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин

Приготвяне: Залейте желатина с топла, но не гореща вода и оставете да набъбне. Разредете нишестето в малко вода.

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и настържете на едро ренде. Прехвърлете ги в тенджера и ги засипете с вода и захар.

Оставете на силен огън да заври сместа, след което намалете котлона. Оставете да къкри за 30-40 минути, като продължавате да бъркате от време на време, за да не загори. Добавете разредено нишесте и отново разбъркайте добре. Изчакайте да кипне.

Пасирайте ябълките с блендер или претрийте през сито. Желатинът се загрява до пълното му разтваряне. Сипете го към ябълковото пюре и разбъркайте добре.

Вземете правоъгълна кексова форма и покрийте дъното и стените с хартия за печене или фолио за свежо съхранение.

Сипете ябълковата смес и изравнете. Поставете в хладилника до пълното му втвърдяване на мармалада.

Извадете от формата и нарежете. По желание можете да украсите с ядки, сушени кайсии, стафиди или сини сливи.

Още от Кулинария
0

Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай. Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно

0

Понякога се уморяваме от месни ястия и решаваме да приготвим нещо със зеленчуци. Диетолозите твърдят, че това е полезно не само за фигурата ни, но такова редуване на месни и разтоварващи дни се

0

Това нетрадиционно предястие ни го изпрати Анна Димитрова от Хасково Продукти: 8-10 ягоди, 200 г пресен спанак (само листата), 150 г козе сирене (или фета), шепа нарязани ядки, балсамов оцет

0

Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене

0

Какво може да бъде по-вкусно през пролетта и лятото от свежите зелени ястия! За мнозина те са станали любими не само заради уникалния си вкус, но и заради полезните си качества

Последни новини
0

Животът е един неспирен кръговрат. Такъв е и принципът на всяка градина. Каквото вземем от нея, е добре дошло, но трябва и да връщаме. Набавянето на нутриенти в почвата може да става по много начини

0

Споделянето им за нуждите на прецизното земеделие сега е без регулация и може да навреди на конкуренцията Добродетелите на дигиталното земеделие се възхваляват от много гласове

0

Цените на зърнените култури леко паднаха на световните борси на фона на позицията на купувачите, които не бързат да проявят активен интерес към новата реколта

0

През изминалите празнични дни в област Добрич са възникнали два пожара в житни масиви, като те са засегнати 60 дка пшеница - съобщават от регионална дирекция „Пожарна безопадност и защита на

0

Отговаряме на Василена Илиева от Шумен Ветеринарни специалисти твърдят, че 80% от здравите кучета обичат да ядат зелена трева. Нашата читателка от Шумен Василена Илиева се обади разтревожена от това

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Коли на жандармерията има пред къщите на зам.-министъра на екологията Красимир Живков в Ботевград и Правец, съобщави сайтът botevgrad.com рано сутринта.  По информация на "24 часа" тече акция на Специализираната прокуратура, която разследва висши държавни чиновници. Красимир Живков е два мандата кмет на Правец

"Вероятно през месец юни ще бъде премахнат режимът на водата в Перник", съобщи пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от БГНЕС. По думите ѝ в момента в язовир Студена има около 17 млн. кубически метра вода, а при количество от над 20 милиона, започва изпускане на язовира

За България са предвидени едни от най-големите суми от фонда на ЕС за КОВИД-19 спрямо БВП - 19,3%, или 15 млрд. евро. От тях трябва да връщаме 3,3 млрд. в рамките на много дълъг период - около 30 години, а останалите са под формата на грантове. Това каза евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев в ефира на "Нова телевизия"