Продукти (за тестото): 3 яйца, 150 г захар, 150 г брашно
крем: 250 г Сладкарска сметана, 250 г сирене маскарпоне, 150 г захар
Освен това: компот от вишни или череши, 100 г шоколад
Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта до побеляване (около 5-7 минути). Добавете брашното и разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.
Изсипете тестото в предварително намазана с масло форма. Поставете предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 20-25 минути.
Полейте изпечения блат с малко течността от компота. Подредете отгоре плодовете, на които преди това сте отстранили костилките.
Пригответе крема. За целта разбийте сметаната със захарта до твърд крем и прибавете маскарпонето. Разбъркайте.
Изсипете крема върху черешите и загладете. Отгоре настържете шоколад.
Поставете в хладилника за 3-4 часа.
Коментари