Продукти (за тестото): 3 яйца, 150 г захар, 150 г брашно

крем: 250 г Сладкарска сметана, 250 г сирене маскарпоне, 150 г захар

Освен това: компот от вишни или череши, 100 г шоколад

Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта до побеляване (около 5-7 минути). Добавете брашното и разбъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.

Изсипете тестото в предварително намазана с масло форма. Поставете предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 20-25 минути.

Полейте изпечения блат с малко течността от компота. Подредете отгоре плодовете, на които преди това сте отстранили костилките.

Пригответе крема. За целта разбийте сметаната със захарта до твърд крем и прибавете маскарпонето. Разбъркайте.

Изсипете крема върху черешите и загладете. Отгоре настържете шоколад.

Поставете в хладилника за 3-4 часа.