Природен антиоксидант

Антиоксидантите в балсамовия оцет помагат да се неутрализират свободните радикали и предпазват клетките от разрушаване, предпазват от възникване на онкологични заболявания и преждевременно стареене.

Оцетът може да се използва и за лечение на инфекции и рани, тъй като притежава редица антивирусни и антибактериални свойства.

Имуностимулатор
Гроздето, което се използва за приготвянето на балсамов оцет, съдържа в себе си кверцетин - биофлаваноид с антиоксидантни свойства. Заедно със съдържащия се витамин С той повишава имунитета на организма, като му помага по-лесно да противостои на различни възпаления, инфекции и други заболявания

Подобрява храносмилането
Балсамовият оцет съдържа полифеноли, които подобряват работата на храносмилателния ензим пепсин. Пепсинът помага разграждането на белтъците до аминокиселини.

Здраве за костната система
Споменатият вече пепсин помага и за усвояването на важни минерали като калций и магнезий, които се съдържат в балсамовия оцет. Двата минерала имат основна роля за изграждането на здрава и силна костна система.