Интересен и нестандартен вариант за приготвяне на пилешко месо (както и всякакъв вид месо) е този с балсамов сос и чесън. Може да се сервира със спагети, с ориз, с картофено пюре или пържени картофи. Като гарнитура можете да предложите и зеленчуци на скара или пържени аспержи.

Продукти: 4 пилешки гърди, сол и черен пипер на вкус, 400 г пресни нарязани печурки, 2 суп. лъж. брашно, 2 суп. лъж. зехтин, 6 скилидки чесън, 1/4 чаена чаша балсамов оцет, 3/4 ч. чаши пилешки бульон, 1/4 ч. лъж. сушен кимион 1 супена лъжица масло

Приготвяне: Смесете брашното със солта и черния пипер. С получената смес натрийте пилешките гърди.

Загрейте тиган до средна температура и добавете зехтина. Запържете пилешките гърди от двете страни до нежен златист цвят. Пържете около 5 минути от всяка страна.

Смачкайте чесъна и заедно с нарязаните гъби ги прибавете в тигана. Запържете докато отделилият се сок от гъбите изври (около 3 минути).

В същия тиган изсипете бульона, оцета и семената кимион. Оставете сместа да ври на слаб огън около 10 минути.

Извадете пилето от тигана и го завийте във фолио, за да го запазите топло. Оставете соса да къкри още 7 минути.

Добавете маслото към соса и изчакайте, докато се разтвори напълно. Отворете пилето и го полейте със соса. Сервирайте със гарнитура.