Портокалов чийзкейк

23 август 2019
Кулинария
22077
 

Невероятен десерт, който няма да ви отнеме повече от половин час

Продукти: За "тестото" (не се страхувайте, няма да се налага да печете!): 250-260 г ронливи бисквити, 80 г разтопено масло, щипка сол.

За пълнежа: 85 г сухо портокалово желе (например "Д-р Йоткер" или каквото имате под ръка), 240 мл топла преварена вода, 450 г крема сирене или извара, 500 мл бита сметана, 60 мл заквасена сметана, 240 г пудра захар, 10-15 г ванилова захар, щипка сол.

За украса: 240-250 мл разбита сметана, 1 мандарина, разкъсана на парчета.

Приготвяне: В голяма купа разбийте сухото портокалово желе с вода до пълното му разтваряне.

Пригответе тестото: За целта смесете натрошените бисквити, маслото и солта в по-малка купа. Изсипете сместа в тортена форма с падащо дъно и с притискане я разпределете по дъното и стените.

Сега е ред на пълнежа. В голяма купа разбийте крема сиренето със заквасената сметана до получаването на еднородна смес. Добавете пудрата захар, ванилията и солта. Прибавете разбитата сметана. Половината от получения крем добавете към охладеното желе и разбъркайте, така че да се получи еднородна маса.

Върху блата сипете по 1/2 ч. чаша от белия и портокаловия крем, като ги редувате. Продължете така, докато двата крема свършат. Смесете слоевете леко с нож. Поставете чийзкейка в хладилник за 6 часа. След като го извадите украсете с бита сметана и резен мандарина.

Още от Кулинария
0

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

0

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

0

Когато гостите ви са пред вратата Продукти: 400 г свинско месо (най-добре вземете бут или шол), готварска сметана или майонеза, прясно смлян черен пипер, сол, нарязани зелени подправки

0

Продукти: 500 г варени картофи, 1 яйце, 1 суп. лъж. грис, 30 мл сметана за готвене, пресни зелени подправки (магданоз, копър и др.), сол и черен пипер на вкус. За панировката: 1 яйце, 2 суп. лъж

0

Бърза, лесна и много вкусна В дълбока купа за салата смесете 1 буркан мариновани гъби, нарязани на филии, по 1 консерва (400 г) боб (бял маслен и червен), 300 г моркови (нарежете ги на дълги

Последни новини
0

Щандът на Русия на най-голямото изложение за храни “Зелена седмица” бе затворен за два часа заради незаконни месни продукти. Става въпрос за 20 незаконно внесени салама

0

Коренно различна версия на подпомагане към земеделските производители предложи вчера правителството на Великобритания, след като вече няма да се ръководи от европейската ОСП

0

Това предупреждават ветеринарни лекари За да избегнете последващи сериозни проблеми, трябва да сте по-внимателни при манипулации с над 6-килограмови прасета (над 21-дневни)

0

Над 35 млн. евро струва на България борбата с африканската чума по свинете досега. В Европа са избити 1,4 милиона прасета, а в 12 страни, 10 от които са членки на ЕС има над 3900 огнища на болестта

0

Варненската агенция за икономическо развитие организира обучение като част от професията „Животновъдство“, специалност „Пчеларство“. Целта е да се помогне за повишаване на квалификацията и уменията

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Меган, съпругата на британския принц Хари, не смята да се връща повече във Великобритания, разкриват нейни приближени пред медиите. Тя трескаво устройва нов живот за семейството си в Канада, като обсъжда бъдещето си с някои близки приятели в имението за 14 млн. долара до Ванкувър, в което е отседнала заедно с 8-месечния си син Арчи

Д-р Милен Врабевски е собственик и изпълнителен директор на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа - Comac Medical, отличена от МОН с наградата “Питагор” за най-големи инвестиции в областта на научните изследвания. Той е основател и на Фондация “Българска памет”, чиято цел е да съхрани българското културно и историческо

За втора поредна година Деси Тенекеджиева и нейната фондация “Стоян Камбарев” ще връчат “Награда за кино 355”. Тя се дава по време на церемонията за друг приз - “Полет в изкуството”, която се организира за 11-и път. Събитието ще бъде на 13 април в София. “Награда за кино 355” е насочена към младите кинотворци