Чудно вкусни и много засищащи

Продукти: 12 средни картофа, 2 яйца, 1 глава лук, 5 суп. лъж. брашно, 1 дафинов лист, 1 ч.л. сол

Продукти за пълнежа: 500 г кайма, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Нарежете картофите на едри парчета и ги сварете, докато се разварят. Не забравяйте да прибавите във водата сол. Без да оставяте картофите да изстинат ги смачкайте на пюре.

Обелете лука и го нарежете ситно на кубчета. Запържете го в растителното масло. Добавете каймата и разбъркайте. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Оставете да къкри докато месото омекне.

Към изстиналото пюре добавете яйцето, брашното и разбъркайте. Вземете малка част от картофеното тесто, което се оформа на топче и след това се разточва на питка, с дебелина около 1 см. В центъра сложете супена лъжица от пълнежа и затворете. Оформете картофеното кюфте, като леко притискате краищата. Оваляйте в брашно.

Сипете малко количество растително масло в тиган. Пържете първо от едната страна, а после от другата.