Продукти: 2 патладжана, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 1 ч. лъж. захар, 1 ч.л. сол, магданоз, 2 суп. лъж. растително масло, 1 суп. лъж. оцет 9%-ен.

Приготвяне: Измийте старателно сините домати и отрежете краищата им. Нарежете на шайби в дебелина около 1 см. Подредете ги в предварително намазана с масло тавичка и печете на 190 градуса за 20-25 минути.

Приготвяне на марината: Нарежете лука на полумесеци, а магданоза и чесъна - на ситно. Прехвърлете в купа и добавете оцета, солта, захарта и растителното масло. Объркайте много добре.

Изваждете патладжаните от фурната, охладете ги и ги нарежете на квадратчета. Прехвърлете ги в маринатата и разбъркайте добре.

Разпределете получената смес в буркани и затварете плътно с капачки. Оставете в хладилника за едно денонощие и можете да сервирате.