Продукти: 3 ч. чаши вода (за сиропа), 1 лимон, 1 портокал, 1,200 кг захар, 1,200 кг динени кори

Приготвяне: След като семейството ви се е насладило на сочна диня, не бързайте да изхвърляте корите. Почистете твърдата зелена част от динята и я нарежете на малки парчета произволна форма. Залейте динените кори с вода и варете в продължение на 10 минути, след завирането, след което излейте водата.

Обелете портокала и лимона. Цитрусите трябва да се потопят за кратко във вряла вода. Така по-лесно ще можете да изцедите сока.

Пригответе сироп от водата и захарта. Загрейте и непрекъснато бъркайте, докато захарта напълно се разтвори. Добавете цитрусовия сок и настърганата кора. Прибавете към сиропа парченцата динена кора. Оставете да заври и варете около 7-10 минути.

Оставете сладкото да се охлади напълно и отново поставете на котлона да заври. Варете още 10-15 минути и отново охладете.

Отново загрейте да заври (за последен път) и варете на слаб огън 10 минути.

Още горещо, сипете сладкото в стерилизирани бъркани. Затворете добре и обърнете, "за да дръпва".