Продукти: 2 суп. лъж. растително масло, 300 г солени крекери, 600 г пилешко филе, 3 яйца, 3 суп. лъж. мека горчица, 150 г брашно, 1/2 ч. чаша нарязани орехи

Приготвяне: Загрейте фурната до 220 градуса.

Поставете крекерите в здрава найлонова торбичка, завържете и смачкайте с точилка. Трябва да се получат едри трохи. Те се прехвърлят в дълбока купа. Добавете нарязаните орехи.

В отделна купа смесете яйцата и горчицата. Разбийте добре.

Брашното също изсипете в отделен съд.

Пилешко филе се наразва на ивици със средна дебелина. Потопете всяко парче първо в брашното, изтръскайте излишното брашно и потопете в горчично-яйчната смес. Завършете, като оваляте месото в сместа от крекери и орехи.

Подредете парчетата месо в тава, върху хартия за печене, на разстояние 2-3 см едно от друго. Печете около 15 минути.

Така приготвено нежното пилешко филе остава сочно. Сервирайте с оригинален сос - един или няколко. Не е необходимо да добавяте сол в ястието, тъй като крекерите са достатъчно солени.