Свинско с червено вино

Продукти: 500 г свинско месо, 1 суп. лъж. масло, 2 суп. лъж. зехтин, 1 ч. чаша вино (червено), щипка сол, 1 суп. лъж. балсамов оцет или мед, 2 големи скилидки чесън, 2 кубчета бульон.

Приготвяне:

За да готвите свинско с червено вино, първо трябва да приготвите бульона - разтворете кубчетата в чаша гореща вода.

Измийте месото и го подсушете с домакинска хартия. Нарежете го на филийки с дебелина 1,5 сантиметра, натрийте го със смес от сол и черен пипер и оставете за няколко минути.

Междувременно сложете зехтина и маслото в тиган и го загрейте. Поставете филиите месо в маслото и леко запържете от двете страни. На този етап не е необходимо месото има пълна готовност, така че не го пържете твърде дълго. Извадете от тигана и оставете на топло. Нарежете чесъна на едро и го запържете в същия тиган, където е било свинското. Добавете виното. Оставете соса да кипне, за да се излязат алкохолните пари.

Върнете месото в тигана и изсипете подготвения бульон. Оставете да се задушава около четвърт час. Сложете оцета и оставете ястието на огъня още няколко минути.

Съвет: Балсамовият оцет, подобно на меда, придава на соса сладка нотка. Можете да ги заменяте едно с друго.