Или италианската зеленчукова супа
Продукти: 40 г тиквички, 40 г репичка дайкон, 30 г лук, 60 г картофи, 20 г чушки, зеленчуков или пилешки бульон, 20 г домати, 20 г сос Песто, 30 г зелен грах, сол на вкус
Приготвяне:
Тиквичките и дайконът се обелват, лукът се почиства от люспите, чушките - от семената. Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на малки кубчета. Обелете домата, почистете го от семките и също го нарежете на кубчета.
Обелете картофите и ги нарежете. Опитайте се парчетата зеленчуци да са с приблизително еднакъв размер.
Загрейте растителното масло в тенджера, сложете зеленчуците (с изключение на домата) в загрятото олио и леко изпържете. Добавете бульона.
Оставете да заври, докато зеленчуците са готови. В края добавете соса песто и доматите. Изчакайте супата отново да заври и отстранете от котлона.
Италианското минестроне е готово!
Коментари