Или италианската зеленчукова супа

Продукти: 40 г тиквички, 40 г репичка дайкон, 30 г лук, 60 г картофи, 20 г чушки, зеленчуков или пилешки бульон, 20 г домати, 20 г сос Песто, 30 г зелен грах, сол на вкус

Приготвяне:

Тиквичките и дайконът се обелват, лукът се почиства от люспите, чушките - от семената. Всички зеленчуци се измиват и се нарязват на малки кубчета. Обелете домата, почистете го от семките и също го нарежете на кубчета.

Обелете картофите и ги нарежете. Опитайте се парчетата зеленчуци да са с приблизително еднакъв размер.

Загрейте растителното масло в тенджера, сложете зеленчуците (с изключение на домата) в загрятото олио и леко изпържете. Добавете бульона.

Оставете да заври, докато зеленчуците са готови. В края добавете соса песто и доматите. Изчакайте супата отново да заври и отстранете от котлона.

Италианското минестроне е готово!